Centromax beltéri ajtó

A Centromax kft. családi vállalkozás, amelynek alapítói közel 40 éve foglalkoznak beltéri ajtók gyártásával.

Évtizedekkel, ezelőtt amikor a belső ajtó még nem töltött be lakberendezési funkciót szinte csak fenyőfából gyártott ajtókat készítettünk. Aztán ahogy nőt az építkezők, felújítók igénye úgy változott az általunk gyártott beltéri ajtó formavilága és minősége is.

Előtérbe kerültek az utólagszerelhető, furnérozott belső ajtók, amelyek gyártása nagy szakértelmet és korszerű gépparkot igényel. Ezzel egyidőben rengeteg asztalos és kereskedő kezdet neki, hogy beltéri ajtót gyártson, vagy külföldről importált ajtókkal kereskedjen.

Napjainkban ez a tendencia felerősödött, beltéri ajtót már minden utcasarkon árulnak, vagy gyártanak. A kereskedők főleg faforgácslapból gyártott majd furnérozott ajtót árulnak, ám ezekről tudni kell, hogy a faforgácslap az egyik legolcsóbb alapanyag, amelynek csak annyi köze van a fához, hogy annak megmunkálása során keletkezet fahulladékot feldolgozzák, ragasztóval összekeverik majd táblákba formázzák.
Az idősebb asztalosok ezt az anyagot egyszerűen csak” nápolyinak” hívják. Ettől rosszabb a papírrács szerkezetű belső ajtó, aminek aztán végkép semmi köze a fához, hacsak nem az a 600 forint értékű papírrács, ami benne van.

Az asztalosok legtöbbje szintén hasonló anyagokkal dolgozik, bár itt megtalálható a másik véglet is.
Vannak, akik tömör fával próbálkoznak, legtöbbször kevés sikerrel.

Azok a Megrendelők, akik a tömör fához ragaszkodnak és gyártatják le ajtóikat sajnos rövid időn belül, megtapasztalják hátrányait. Gyakran ezek a belső ajtók a beépítés után néhány héttel már összeszáradnak, elgörbülnek nem kevés bosszúságot okozva ezzel a Megrendelőnek.

Vállalkozásunk ezt felismerve már az 90-es évek óta olyan anyagokkal dolgozik ami jól ötvözi a hagyományokat a modern technológiával.

Beltéri ajtó gyártás 2 Beltéri ajtó gyártás 3

 
  Bemutatkozás Termékek Referenciák Bemutató terem Kapcsolat Tervezőknek / Kivitelezőknek